UEFA menangguhkan EURO 2020 sebanyak 12 bulan

By Jarvis

UEFA hari ini mengumumkan penangguhan pertandingan pasukan nasional utama, UEFA EURO 2020, yang akan dimainkan pada bulan Jun dan Julai tahun ini. Kesihatan masing-masing yang terlibat dalam permainan adalah keutamaan, dan juga untuk mengelakkan sebarang tekanan yang tidak perlu pada perkhidmatan awam negara yang terlibat dalam pertandingan pementasan. Langkah itu akan membantu semua pertandingan domestik, yang kini ditangguhkan kerana kecemasan COVID-19.

Semua pertandingan UEFA (termasuk persahabatan) untuk kelab dan pasukan kebangsaan untuk kedua-dua lelaki dan wanita telah dihentikan sehingga notis selanjutnya. Perlawanan perlawanan UEFA EURO 2020 dan persahabatan antarabangsa, yang dijadualkan pada akhir bulan Mac, kini akan dimainkan pada awal bulan Jun, tetapi masih tertakluk kepada keadaan pada masa itu.

UEFA EURO 2020 sepatutnya dijadualkan berlangsung di 12 bandar di seluruh Eropah dari 12 Jun hingga 12 Julai 2020. Tarikh baru yang dicadangkan ialah 11 Jun hingga 11 Julai 2021. UEFA ingin meyakinkan para pembeli tiket dan pelanggan hotel yang sedia ada bahawa jika mereka tidak dapat menghadiri kejohanan pada 2021, nilai muka tiket dan pakej mereka akan dikembalikan sepenuhnya. Dalam bulan berikutnya, maklumat lanjut mengenai proses bayaran balik akan disampaikan kepada pembeli tiket sedia ada melalui e-mel dan juga pada website euro2020.com/tickets.

Anda Terhibur Dengan Artikel Kami ?
Jangan Lupa Tekan Butang Share !

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *