SIRI “LUPIN” NO 1 DI NETFLIX SEKARANG

By: Afiq

Terdapat raja baru di Top 10 Netflix dan tidak lain adalah siri pencurian Perancis Lupin.

Untuk tidak keliru dengan anime klasik Lupin III (yang juga merupakan penipu dan ahli strategi yang cemerlang), siri baru Netflix berkisahkan watak Assane Diop (Omar Sy) yang mengambil inspirasi dari pengembaraan Arsene Lupin, seorang pencuri yang ditulis oleh penulis Perancis pada tahun 1905 Maurice LeBlanc.

Walaupun mudah untuk membandingkan siri ini dengan Money Heist hit Sepanyol, Lupin agak berbeza. Dengan cara yang sama, ia lebih sederhana, dan lebih kompleks.

Walaupun kejayaan operasi The Professor dan pasukannya bergantung pada setiap elemen rancangan (dan ahli pasukan) untuk berjalan lancar, MO Lupin berbeza. Motifnya berlapis-lapis. Vendetta nya jelas tetapi rancangan sebenarnya hanya diketahui oleh dirinya sendiri dan ini menjadikan pengalaman menonton yang menarik kerana lebih banyak lapisan plot utama terungkap dengan setiap ansuran.

Dari episod pertama, penonton sudah dapat merasakan siapa Lupin, dan ini sebahagian besarnya dikreditkan kepada pelakon Omar Sy. Dia memiliki kemampuan untuk menarik penonton ke dalam penampilannya dan membuat mereka merasa seperti dia selalu memiliki sesuatu di lengan bajunya. Dia memiliki daya tarik setiap orang yang membuat penonton menjadi pujukan kepadanya. Tetapi yang benar-benar menarik perhatian penonton adalah latar belakang Lupin. Semasa penonton menginginkan antihero untuk melepaskan diri seperti mencuri barang berharga berjuta-juta euro, anda tahu siapa pemenangnya.

Sangat menarik untuk melihat bagaimana Lupin akan berjaya di episod seterusnya. Sekiranya siri ini tamat, penonton perlu tunggu lagi setahun untuk siri yang baru.

Anda Terhibur Dengan Artikel Kami ?
Jangan Lupa Tekan Butang Share !

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *