PEMBELIAN TERBAIK SEPANJANG JANUARI

By: Afiq

Bulan Januari adalah bulan yang paling dinanti-nantikan bagi setiap peminat kelab bola sepak kerana bulan Januari merupakan jela perpindahaan pemain dibuka. Kelab bola sepak yang ingin memperbaiki kelab mereka akan membawa masuk pemain kesukaan mereka sama ada dengan yuran perpindahan yang tinggi ataupun rendah.

Berikut antara senarai pemain yang berprofil tinggi ( di Liga Perdana Inggeris) yang telah berjaya di beli. Masing-masing mempunyai statistik yang cemerlang semasa beraksi bersama kelab mereka. Namun baru-baru ini pemain kebanggaan ‘Red Devil’ buat masa kini iaitu Bruno Fernandes telah berjaya dinobatkan sebagai pembelian terbaik sepanjang Januari. Pemain berdarah Portugal itu baru sahaja melakukan debutnya selama setahun tetapi berjaya meraih statistik yang bagus dengan 53 penampilan, 28 gol dan juga 18 bantuan gol.

BC Sport meminta pembaca mereka mengundi siapa yang layak memenangi anugerah pembelian terbaik sepanjang Januari. Fernandes memperoleh 31 peratus undi BBC yang luar biasa, mengalahkan pemain tengah Liverpool, Virgil van Dijk – yang ditandatangani pada 2018 – yang hanya mendapat lebih dari seperempat suara. Bekas pemain pertahanan Reds Nemanja Vidic berada di tempat ketiga dengan 15 peratus, sementara Patrice Evra juga termasuk dalam senarai pendek 10 orang, umelakukanperpindahannya pada Januari 2006 – bulan yang sama Vidic juga berpindah ke Old Trafford.

Tapi kalau bagi admin, Gary Cahill la pembelian terbaik sepanjang Januari. Dalam masa lima bulan dah berjaya menang Champions League dan macam-macam cup lagi hehehe. KEEP THE BLUES FLAG FLYING HIGH!!

Anda Terhibur Dengan Artikel Kami ?
Jangan Lupa Tekan Butang Share !

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *